Diferència entre una comercialitzadora i una distribuïdora.

Diferència entre una comercialitzadora i una distribuïdora.

Moltes persones no s'acaben de sentir satisfetes amb les seves factures de llum, aquest sol ser un dels motius pels quals es plantegen altres alternatives. A l'hora de buscar un canvi de companyia poden sorgir dubtes sobre les companyies distribuïdores i comercialitzadores que de vegades poden portar a confusió.

Nosaltres, volem explicar-te ben el que és una comercialitzadora i una distribuïdora i les seves respectives funcions. A continuació, t'expliquem tots els detalls.

Què és una distribuïdora i una comercialitzadora elèctrica?

Si haguéssim d'explicar-ho de manera senzilla, principalment, diríem que les distribuïdores elèctriques posseeixen la infraestructura per distribuir l'electricitat. Són les encarregades del manteniment i la distribució del subministrament elèctric. Estan regulades per l'Estat i es distribueixen en diferents zones del país. No les pots escollir lloc que es troben determinades segons l'àrea geogràfica.

En canvi, les comercialitzadores són aquelles que ofereixen el servei elèctric als consumidors. S'encarreguen de comprar l'energia i de vendre-la als seus clients, utilitzant les xarxes de distribució. Aquestes a diferència de les primeres, sí que es poden triar. També és l'encarregada de donar suport amb les incidències relacionades amb el subministrament en l'habitatge. És la mediadora entre la distribuïdora i el client.

Què fan les distribuïdores?

  • Resoldre avaries elèctriques.
  • Manteniment de comptadors elèctrics i maxímetres.
  • Lectura dels comptadors de tots els usuaris.
  • Mantenir la qualitat del subministrament elèctric.
  • Comunicar-se amb les comercialitzadores per informar-los del consum de cada client.
  • La comercialitzadora li indica i tramita els canvis de titular, tarifes, potència, altes i baixes, canvi de titular, etc. que sol·liciten els usuaris i elles són les que ho realitzen.


Què fan les comercialitzadores?

  • Comprar l'electricitat i oferir-la als usuaris per mitjà de la xarxa elèctrica de la zona.
  • Facturació als usuaris a través de les dades de consum que els brinda la distribuïdora.
  • Comunicació directa amb la distribuïdora de les peticions dels clients.
  • Algunes comercialitzadores poden oferir preus personalitzats, descomptes i tarifes adaptades a cada necessitat concreta. Unes altres, el bo social i el PVPC.


Quins són els diferents tipus de comercialitzadores?

Comercialitzadores de mercat regulat

Són les més conegudes, les referents de sempre, ja que són les més grans. Els seus preus els fixa el govern, per tant, no poden triar descomptes. Ofereixen la tarifa regulada PVPC per a usuaris amb potència inferior a 10 kW i el bo social. Per a clients amb potència superior a 10 kW que no tenen dret al PVPC tenen la tarifa dissuasiva.

Comercialitzadores de lliure mercat

Són les que estableixen els seus propis preus i ofertes, poden tenir permanència o no, fins i tot poden establir un acord que s'adapti a les necessitats de cada client.

Nosaltres Lumisa, formem part del mercat lliure. Creiem que el més important, és oferir els nostres millors preus de forma personalitzada per a tu, segons les teves necessitats, amb descomptes competents que t'ajudin a estalviar en les teves factures. Com sabem l'important que és sentir-te tranquil a l'hora de realitzar un canvi i estem segurs que et podem oferir el millor servei, no comptem amb permanència. Apostem no per l'obligació, sinó per donar el millor de Lumisa i guanyar-nos així la confiança amb els nostres clients.

Què és el número CUPS i para què serveix?
Següent

Què és el número CUPS i para què serveix?

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis