Què és el número CUPS i para què serveix?

Què és el número CUPS i para què serveix?

El codi CUPS és el Codi Universal del Punt de Subministrament. És únic i intransferible per a cada habitatge, local, espai comercial que compti amb una instal·lació donada d'alta. Ho podem identificar en qualsevol de les nostres factures elèctriques i comença amb ES seguit de 20 dígits.

Tots els llocs amb instal·lació elèctrica activada, compten amb aquest codi que vindria a ser com el seu nombre de DNI personal. Si no disposem d'ell, és perquè encara no està donada d'alta la instal·lació elèctrica, per tant, no tenim llum. És obligatori que tots els punts de subministraments actius disposin d'aquest nombre.


 

On ho puc trobar?

Apareix en la part superior de totes les teves factures de la llum. Aquest nombre no varia, serà sempre el mateix, és a dir, solament hauràs de disposar sempre d'una factura a mà per poder fer qualsevol consulta.

Per a què serveix?

És necessari per realitzar diverses gestions com per exemple donar d'alta el subministrament elèctric, canviar de companyia comercialitzadora, sol·licitar un canvi de potència, fer un canvi de titular, etc. És imprescindible per a qualsevol gestió que vulguem fer.

Les empreses distribuïdores elèctriques són les responsables d'assignar el codi per a cada punt diferent i són les mateixes que s'encarreguen de realitzar la lectura del comptador.
En el següent quadre et vam mostrar un exemple de codi CUPS i els components que formen part d'ell.

Les dues primeres lletres són representatives del país, en aquest cas Espanya. Els quatre dígits que li segueixen, identifiquen l'empresa distribuïdora d'electricitat de la zona, després trobem els dígits assignats per la distribuïdora que són únics per a cada punt de subministrament, i al final de vegades apareixen dues lletres per controlar els possibles errors.


 

 Diferència entre una comercialitzadora i una distribuïdora.
Anterior

Diferència entre una comercialitzadora i una distribuïdora.

Quina és la potència més adequada per a mi?
Següent

Quina és la potència més adequada per a mi?

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis