Com estalviar energia amb el teu televisor

Blog

Com estalviar energia amb el teu televisor

Com estalviar energia amb el teu televisor


Llum Estalvi Factures 2


Enrere queda ja aquesta època en què els televisors eren tal vegada uns dels electrodomèstics que major consum elèctric tenen. Aquells aparatosos objectes electrònics amb tubs catòdics que es passaven hores encesos fent companyia en les llars, avui han deixat passo a modernes pantalles superplanas amb tecnologies basades en el LED amb un consum energètic ridícul en comparació.

Tanmateix, això no significa que aquestes televisions suposin una despesa menor en les llars ja que consumeixen electricitat mentre s'utilitzen, però també mentre estan en repòs.

En aquesta guia us mostrarem com podem estalviar uns euros en la factura de la llum mensual gràcies a un ús intel·ligent del televisor, i com triar un nou en cas d'haver-lo de que canviar.

3 senzills consells per a reduir la despesa energètica de la teva tv

Compte amb la manera “Estand By” del teu televisor

A pesar de que sol ser un consum al qual no li prestem especial atenció, la manera Estand By, o en espera dels electrodomèstics poden suposar fins a un 12% del consum elèctric d'una llar mitjana. Sabent això, empra regletes desconectables, perquè quan no vagis a usar els aparells durant un temps prolongat, o durant la nit, puguis desconnectar-los de forma generalitzada. Això reduirà significativament la teva factura de la llum.

Ús de la manera estalvi d'energia

Les televisions de nova generació compten amb una manera de protecció i de baix consum. Això significa que d'activar-ho i configurar-ho correctament, després d'un temps d'inactivitat aquesta baixarà la lluentor, atenuarà la imatge o fins i tot s'apagarà sola, reduint entre un 40% i un 100% el seu consum. Feix de la manera estalvi el teu major aliat.

Adapta la configuració de sèrie a la teva llar

Totes les TV vénen configurades amb uns valors de fàbrica. Això significa que el fabricant vol oferir la millor experiència general al seu usuari sigui com sigui. Per això en el moment de la instal·lació del programari, aquest ve predefinit amb la lluentor al màxim, HDR connectat, i altres funcionalitats com true motion o similars. Tot això fa que el processador d'imatge treballi molt més dur, i per tant s'escalfi i consumeixi més. Adapta els valors al teu saló o habitació. Tria una lluentor adequada i treballa amb la configuració, per a un estalvi important.

Redueix les hores de farciment

Tal com hem parlat anteriorment, moltes famílies, però especialment gent gran o sola a casa, usa la televisió a manera de “soroll blanc” d'acompanyament. De fet, ni tan sols estan mirant el televisor, però aquest continua consumint a ple rendiment. Canviem aquests hàbits i substituïm vells costums per altres com escoltar la ràdio, o llegir. L'estalvi en una casa fent això s'estima entre el 10 i el 30% del consum normal de la TV.

Com triar la tv més eficient del mercat

A part dels consells que hem anat descobrint en aquest article, una part important de l'estalvi comença amb l'elecció del model de televisió adequat a la nostra llar i necessitats. Cerciora't de triar una televisió de la grandària justa per al lloc on la vagis a col·locar. A major grandària major consum elèctric.

Aposta per fabricants de primeres marques, que comptin amb els certificats CEE i que mostrin de manera clara els seus consums energètics (comprovable en el manual i en l'etiqueta de classe energètica que sol estar exposada a la botiga).

Et recomanem que triïs categories A o superiors (A++ és el nivell màxim).

Conclusions

Usar la televisió de manera eficaç i intel·ligent pot facilitar la reducció de la temuda factura de la llum en el nostre mes a mes. Això no és gens menyspreable més fins i tot tenint en compte els preus que està aconseguint l'electricitat a Espanya.

Pots llegir més consells per a estalviar en la teva factura de la llum en tarifamasbarata.com

Article elaborat per tarifamasbarata.com en col·laboració amb Lumisa Energies, S.L.


  • Compartir

Continua llegint

Com calcular la teva factura de la llum pas a pas. Comença a estalviar en 2021
Anterior

Com calcular la teva factura de la llum pas a pas. Comença a estalviar en 2021

És el 2021 un bon moment per comprar-me un cotxe elèctric? Guia exprés
Següent

És el 2021 un bon moment per comprar-me un cotxe elèctric? Guia exprés

×

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.


O si ho prefereixes, telefona'ns al nostre telefono d'atenció al client totalment gratuït