Per què contractar una tarifa indexada?

Blog

Per què contractar una tarifa indexada?

Per què contractar una tarifa indexada?


Tarifes Lumisa Factures 3


Des de Lumisa volem continuar revolucionant el sector energètic i oferir més alternatives als nostres clients, per això llancem la nostra nova tarifa indexada o a preu de cost.

La tarifa de llum amb preu indexat és aquella que ofereix el preu de la llum al preu del mercat elèctric. Per tant, el client únicament pagarà el cost de l'energia al mateix preu que ha pagat la comercialitzadora.

Cal destacar que en aquestes tarifes s'ha d'abonar a la comercialitzadora una petita quota mensual, que pot ser una quota fixa mensual o una quota que estigui subjecta als KWH consumits pel client en el seu tram de facturació. En Lumisa només et cobrarem una petita quota mensual de 3,9 € per despeses de gestió.

La teva factura de la llum serà molt similar a les factures de preu fix, només que els valors que apareixeran en el terme d'energia variaran en funció de l'hora del dia.

Avantatges del preu indexat

El preu indexat és avantatjós per les següents característiques que et presentem a continuació:

  • Estalvi en la factura del consum d'electricitat.
  • Podràs veure en tot moment el preu de l'energia estipulat per la Xarxa Elèctrica Espanyola.
  • Podràs adaptar el teu consum als diferents períodes tarifaris desplaçant les activitats de gran consum elèctric a aquestes hores.
  • Podràs canviar-te de tarifa quan i com vulguis en qualsevol moment.

Les tarifes amb preus indexats estan especialment recomanades per a aquells usuaris que poden concentrar el consum elèctric a les nits o als matins. En aquest cas, el millor seria contractar aquesta tarifa.

També es recomanen preus indexats per a grans empreses. Aquestes solen tenir un consum elèctric elevat però mantingut durant les hores. El preu indexat els permetrà estalviar i aprofitar-se d'un preu molt més competitiu dau les seves característiques.

Quines són les diferències entre preu fix i preu indexat?

Per a entendre millor la diferència entre preu fix i el preu indexat hem de tenir en compte un concepte, el Risc.

Amb la tarifa indexada, el preu de l'energia és el que marca el mercat elèctric. En aquesta mena de tarifa el risc l'assumeix l'usuari ja que veurà reflectida en la seva factura la fluctuació del mercat de l'electricitat.

D'altra banda, en les tarifes fixes la comercialitzadora marca un preu fix amb el client que aplica durant un temps determinat (normalment un any). Les comercialitzadores són les que assumeixen el risc del mercat i apliquen primes a les seves tarifes. En aquest tipus de contractes el preu fix dependrà en gran manera del moment en què es negociï el preu fix de la llum.

Ara ja saps perquè et convé passar-te a la tarifa indexada. i Aprofita l'oportunitat i contacta amb nosaltres per a realitzar un estudi del teu cas personalitzat i aconsegueix una bona oferta! Per a més informació consulta en la nostra web la tarifa indexada.

Fonts:

  • Tarifasgasluz.com
  • Totalenergies.es
  • Comparadorluz.com

  • Compartir

Continua llegint

Els 5 electrodomèstics que més gasten a casa y com reduir el consum
Anterior

Els 5 electrodomèstics que més gasten a casa y com reduir el consum

Noves ajudes per a l'Autoconsum Next Generation
Següent

Noves ajudes per a l'Autoconsum Next Generation

×

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.


O si ho prefereixes, telefona'ns al nostre telefono d'atenció al client totalment gratuït