Per què instal·lar un punt de recàrrega?

Blog

Per què instal·lar un punt de recàrrega?

Per què instal·lar un punt de recàrrega?


Lumisa Estalvi Energies renovables 1


Cada vegada són més les persones que es plantegen comprar un vehicle elèctric i, per tant, instal·lar un punt de recàrrega per al seu vehicle.

Amb la instal·lació d'un punt de recàrrega en el teu propi garatge podràs adaptar-lo totalment a les mesures i característiques del teu vehicle i així el temps de càrrega serà molt més ràpid.

Tipus d'instal·lació

La primera qüestió serà on se situarà en punt de recàrrega.

Habitatge unifamiliar o garatge privat

La instal·lació d'un punt de càrrega en un habitatge unifamiliar és de les instal·lacions més senzilles ja que si la potència contractada és suficient, podràs disposar de la teva instal·lació elèctrica directament.

Si, per contra, la potència contractada és insuficient hauràs de carregar el vehicle elèctric a la nit.

Comunitat de veïns o garatges comunitaris

La instal·lació d'un punt de càrrega en un garatge comunitari requereix de la notificació per escrit sobre les intencions d'instal·lació a la Comunitat de propietaris del pàrquing, segons la Llei 49/1960 de Propietat Horitzontal. En la gran majoria de casos, la instal·lació es podrà iniciar passat un mes des de la comunicació.

Empresa o negoci

La instal·lació d'un punt de recàrrega en el teu negoci et proporcionarà una nova font d'ingressos a la teva empresa. A més, és una gran opció per a oferir als teus empleats un servei addicional cada vegada més demandat.

Tipus de carregador

El següent pas serà triar el tipus de carregador, on trobarem dos tipus:

  • Punt de recàrrega de paret (Wallbox). Són punts de càrrega tipus WallBox que compten amb mànega específica i és exclusiu per a vehicles elèctrics.
  • Punt de recàrrega amb endoll domèstic convencional. Són punts de càrrega tipus endolli amb una caixa instal·lada en la paret.

Quan tinguis clara la ubicació i el tipus de punt de recàrrega hauràs de sol·licitar el teu punt de recàrrega en el nostre formulari web i els nostres assessors es posaran en contacte amb tu i et remetrà un estudi totalment personalitzat.

Recorda que existeixen una sèrie de requisits i condicions per a instal·lar un punt de recàrrega. Per això, serà necessari que existeixi un punt de subministrament a 230/400 VAC dotat de connexió a terra, amb quadre general de comandament i protecció i equip de mesura.

A més, en Lumisa t'ajudem a presentar la teva sol·licitud i tramitar la subvenció Pla MOVES III establerta en el Reial decret 266/2021, de 13 d'abril, pel qual s'aprova la concessió directa d'ajudes a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla per a l'execució de programes d'incentius lligats a la mobilitat elèctrica (MOVES III) amb ajudes en la instal·lació de fins a un 80%.

Sol·licita el teu pressupost personalitzat per a la instal·lació del teu punt de recàrrega segons les teves necessitats a través del nostre formulari web i contactarem amb tu per a oferir-te un estudi personalitzat.

Fonts:

  • Place to plug
  • Racc
  • Carga tu coche
  • Adslzone

  • Compartir

Continua llegint

Noves ajudes per a l'Autoconsum Next Generation
Anterior

Noves ajudes per a l'Autoconsum Next Generation

Consells per a estalviar energia aquest Nadal
Següent

Consells per a estalviar energia aquest Nadal

×

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.


O si ho prefereixes, telefona'ns al nostre telefono d'atenció al client totalment gratuït