Les 5 energies renovables que canviaran el paradigma energètic

Blog

Les 5 energies renovables que canviaran el paradigma energètic

Les 5 energies renovables que canviaran el paradigma energètic


Autoconsum Canvi climátic Energies renovables 1


En una societat cada vegada més conscient de la necessitat de cuidar el medi ambient i del valor de la sostenibilitat per a avançar cap a un món més verd. Les indústries han apostat per energies més netes i menys contaminants per a aconseguir reduir les emissions de CO₂ que s'emeten en la terra. Però, i els ciutadans com podem contribuir? Pots començar canviant-te de companyia elèctrica a una més sostenible.

El sector de l'energia està fent passos en la transició energètica reemplaçant els combustibles fòssils per alternatives més sostenibles per a poder afrontar el canvi climàtic. Però quins són?, quines opcions existeixen?

Aquestes són les 5 energies renovables que existeixen:

Energia solar

El primer que ens ve a la ment quan parlem d'aquesta energia és el Sol. No sols és una estrella que ens permet sobreviure, sinó que a més ens proporciona una de les energies més netes i renovables que hi ha: la llum solar.

Per a poder recol·lectar aquesta energia s'utilitzen panells solars.

No obstant això, pot ser difícil d'emmagatzemar perquè si no s'usa de manera instantània, es desaprofita.

Biomassa

Aquesta energia renovable consisteix a utilitzar la matèria orgànica, d'origen vegetal o animal, com a font energètica. Per a aconseguir aquesta transformació cal cremar aquesta matèria orgànica la qual produeix CO₂, per tant, no és una energia neta. La llenya, les estelles i els pèl·lets són alguns dels principals combustibles obtinguts a partir de la biomassa.

Eòlica

L'energia eòlica, una de les energies més sostenibles, és una de les apostes de valor per al futur. L'electricitat es genera a partir de la força del vent. Aquest aconsegueix moure les aspes del molí i així produir l'energia necessària.

Aquesta energia té múltiples beneficis per a ajudar a reduir l'impacte del canvi climàtic com, per exemple, que és neta. Ara bé, no tot són avantatges per al medi ambient, també existeixen desavantatges, les quals ja comentem en “L'impacte de les energies renovables

Hidràulica

Així com l'energia eòlica hem vist que es genera a partir de la força del vent, la hidràulica és aquella que s'obté de l'aprofitament de l'energia cinètica dels corrents d'aigua. Aquesta, igual que l'eòlica, es pot convertir en electricitat.

Les centrals hidroelèctriques són les encarregades de represar l'aigua dels rius en les preses, aquesta és alliberada fent moure les turbines i generant electricitat.

Geotèrmica

Hem vist que l'aigua i el vent són dos recursos que s'utilitzen per a produir energia, però de la calor es pot originar? La resposta està en l'energia geotèrmica, la qual s'obté de l'aprofitament de la calor interna de la Terra.

A diferència de les altres energies renovables, aquesta està disponible a tot el món. No fa falta que esperem que vingui a nosaltres, la podem anar a buscar. A més, no emet cap emissió de CO₂.

Conclusió

Mai deixarem de consumir energia perquè la necessitem per a viure. Per aquest motiu és important que en un futur no gaire llunyà les energies renovables substitueixin per complet els combustibles fòssils. Un exemple que demostra que tant la societat com les empreses es mouen per a un món més sostenible és l'aparició dels cotxes elèctrics, cada vegada més comuns.

Redactat per:

Papernest 


  • Compartir

Continua llegint

 Els nostres projectes: Instal·lació fotovoltaica a Catalunya
Anterior

Els nostres projectes: Instal·lació fotovoltaica a Catalunya

Noves mesures urgents contra la crisi energètica a partir del 31 de març
Següent

Noves mesures urgents contra la crisi energètica a partir del 31 de març

×

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.


O si ho prefereixes, telefona'ns al nostre telefono d'atenció al client totalment gratuït