Et donem alguns consells per a estalviar en llum

Blog

Et donem alguns consells per a estalviar en llum

Et donem alguns consells per a estalviar en llum


Llum Tarifes Estalvi 1


Sabies que pots estalviar en llum i pagar menys kW si estàs adormit o despert, dins o fora de casa? En aquest article et donem alguns consells sobre com pots estalviar en consum d'energia; a l'igual, com contractar un servei de llum més concorde a la teva butxaca.

Estalviar en llum: Per què el preu de la llum varia?

En alguns països existeixen comercialitzadores encarregades de proveir el servei de llum per a les llars; i les tarifes que ofereixen són en funció del consum de kW. En aquest aspecte, l'horari influeix de manera important si es vol estalviar en llum.

Què és un kW?

Un kW és la mesura en la qual el consum de llum és quantificat i això determina el cobrament que el consumidor està obligat a pagar. Les comercialitzadores ofereixen diferents tarifes d'acord amb la quantitat de kW a consumir.

Diferències en tarifes i costos

Les companyies taxen el consum amb base en hores punta (durant el dia) o bé en hores barri (en la nit) o bé poden oferir una tarifa fixa sense importar el moment del dia. A això se'n diu discriminació horària.

Les variacions en tarifes es deuen al fet que els governs de diversos països prefereixen que empreses privades siguin les proveïdores del servei d'energia; per tant el consumidor té una baralla d'opcions per a triar d'acord amb el que pot costejar.

No tots els consumidors poden pagar pels mateixos serveis, ja que en moltes llars la quantitat de membres de la família difereix. Quan es té fills és evident que hi haurà un consum major d'energia per ús de televisors, computadores i electrodomèstics.

Només o en parella el consum de kW és menor. O si es té un negoci hi haurà un consum significatiu d'energia i, per tant, s'ha de triar sàviament al proveïdor del servei; però també ha d'haver-hi hàbits responsables de consum, els quals poden estalviar diners en llum al consumidor.

Què pots fer per a estalviar kW?

A casa es poden establir regles de consum de kW a unes certes hores. Per exemple, en família es poden organitzar sortides, les quals permetin no usar energia elèctrica durant uns certs lapses de temps; o en cas contrari establir un horari per a veure pel·lícules en família; reduint l'ús d'aparells electrònics el menor temps possible.

Una altra forma d'estalvi és el no carregar cel·lulars, laptops o tauletes en horaris en els quals el preu de la llum és major. La imaginació del consumidor juga un paper important per a reduir els costos dels serveis, encara que l'energia sigui una cosa imprescindible per a la vida a casa.

Llavors l'estalvi de llum no és només quant als preus en el servei, sinó també en l'ús d'aquest. No obstant això, quan es busca un proveïdor és necessari conèixer els detalls implicats en el servei proveït.

Estalviar en llum en triar al millor proveïdor

Si desitges estalviar en llum, has de seguir unes certes pautes que t'ajudaran a triar al millor proveïdor, com conèixer:

  • Les tarifes de diferents comercialitzadores en horaris punta o vall.
  • La forma en què es consumeix kW en la llar.
  • El poder adquisitiu del consumidor.
  • Qualitat en el servei de les comercialitzadores.
  • Preus d'acord amb els horaris d'estiu i hivern.
  • Consum mesurat en kW.

Per a més informació consulta els llocs web de les companyies de llum a fons per a poder estalviar en kW; conèixer preus, així com la manera de contractar el servei. Tria sàviament l'opció que més et convingui i recorda que fins i tot triant la millor tarifa, el consum responsable és una obligació pròpia.

Redactat per:

Papernest 


  • Compartir

Continua llegint

Noves mesures urgents contra la crisi energètica a partir del 31 de març
Anterior

Noves mesures urgents contra la crisi energètica a partir del 31 de març

El govern baixarà l'IVA de la llum del 10% al 5%
Següent

El govern baixarà l'IVA de la llum del 10% al 5%

×

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.


O si ho prefereixes, telefona'ns al nostre telefono d'atenció al client totalment gratuït