T'expliquem quina tarifa de llum et convé més segons el teu consum

Blog

T'expliquem quina tarifa de llum et convé més segons el teu consum

T'expliquem quina tarifa de llum et convé més segons el teu consum


Llum Tarifes Estalvi 0


Necessites conèixer com determinar la tarifa de llum que més et convé segons les teves necessitats i hàbits de consum?. En aquest article t'expliquem com fer-lo i t'informem sobre els diferents aspectes en els quals has de basar la teva decisió.

El que has de saber abans de decidir quina tarifa de llum contractar

L'elecció d'una tarifa de llum està subjecta a les necessitats i rutines de consum que tingui el consumidor. Així que, en primer lloc, has de precisar quina potència requereixes i el teu consum elèctric habitual. Aquests són els dos conceptes pels quals tu pagues en la factura.

La potència és la màxima energia que podràs consumir en un moment determinat, tenint connectats tots els teus equips simultàniament. Així que la contractació d'una potència elèctrica depèn de l'àrea del teu habitatge i dels equips electrodomèstics que tinguis.

En molts casos, els consumidors contracten una potència major a la qual requereixen per no tenir clar el seu significat i desconèixer com calcular-la. Això, naturalment, representa una despesa que es reflecteix en la factura i que pogués evitar-se.

Per això, és recomanable buscar assessoria d'experts al moment de contractar una tarifa de llum. Prement el link anterior podràs contactar una de les millors companyies de llum el suport de la qual t'ajudarà a prendre la millor decisió.

Coneix sobre els tipus de tarifes de llum

Una vegada que coneguis la potència elèctrica que requereixes, correspon que triïs el tipus de tarifa de llum a contractar. Per això, a continuació, t'informem sobre els tipus de tarifa que ofereix el mercat. Cadascuna subjecta a condicions específiques de consum i de facturació.

Tarifa de llum amb preu fix

En aquest cas pagaràs el kWh a un mateix preu durant tot el dia i no hauràs d'ocupar-te de concentrar el consum en horaris específics. Podràs improvisar sense pagar despeses extres per això.

Tarifa de llum amb discriminació horària

La contractació d'aquesta mena de tarifa de llum condueix a pagar d'acord amb les hores en les quals concentris el teu major consum. Resulta ideal per als qui puguin realitzar les seves activitats que més consumeixen llum durant les hores on el servei és més barat.

És important conèixer que en aquesta mena de tarifa que discrimina els horaris, el consum d'energia pot realitzar-se durant tres períodes ben diferenciats. I la potència pot administrar-se en funció de dos períodes durant el dia. Això, mentre la potència elèctrica no excedeixi els 15 kW.

  • Període punta: És el període on l'energia elèctrica és més cara des del dilluns fins al divendres. Normalment se situa entre les 10 i 14 hores i entre 18 i 22 hores.
  • Període pla: Està compost per la franja d'hores on el consum té un cost mitjà durant la setmana. Va des de les 08 a les 10, de les 14 a les 18 i de les 22 a les 24 hores.
  • Període valle: Constituït per les hores on l'energia elèctrica és més barata. Se situa de 00 a 08 durant la setmana i durant tot el cap de setmana i dies festius.

Existeix també la tarifa indexada que té un cost variable depenent tant de l'hora i el dia com de l'oferta i la demanda en el mercat. Una altra opció que pots considerar al moment de triar la teva tarifa de llum.

Conclusió

Una vegada que t'hem parlat dels períodes per al consum d'energia, passem als períodes establerts en relació amb la potència. Mentre més informat estiguis, major control podràs exercir sobre el teu consum.

Per a la potència existeix el període punta que va des de les 08 fins a les 24 hores. Així mateix, està el període barri que va de 00 a 08 hores durant la setmana i abasta tot el dia els caps de setmana i festius.

Amb tota aquesta informació entre mans, podràs analitzar i decidir quin tarifa de llum pot afavorir-te més per representar estalvi en la teva factura. Com hauràs vist, és possible planificar a partir de la informació oportuna.

Redactat per:

Papernest


  • Compartir

Continua llegint

El govern baixarà l'IVA de la llum del 10% al 5%
Anterior

El govern baixarà l'IVA de la llum del 10% al 5%

Com afecta el topall al gas del RDL 10/2022 en la teva factura de la llum?
Següent

Com afecta el topall al gas del RDL 10/2022 en la teva factura de la llum?

×

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.


O si ho prefereixes, telefona'ns al nostre telefono d'atenció al client totalment gratuït