Stand by: L'enemic fantasma de la teva factura de la llum.

Stand by: L'enemic fantasma de la teva factura de la llum.

Una de les maneres que fan créixer les nostres factures de llum sense que en siguem molt conscients, és a través de l'anomenat "stand by". Si vols començar estalviar en les petites coses que al llarg et surten cares, en Lumisa t'expliquem com. 

Què és el "stand by" en aparells elèctrics?


És l'estat en què es troben els teus aparells elèctrics quan els deixes en mode de suspensió, o els apagues amb el comandament a distància. També, els electrodomèstics que compten amb indicadors de llums vermelles, avisos, rellotges, pantalles actives, com algunes cafeteres, microones, etc., que estan sempre "en funcionament" tot i que es mantinguin en estat de repòs.

En teoria, podríem dir que estan inactius, però en realitat, encara que en menys quantitat, segueixen consumint energia que veurem reflectida en les nostres factures.

Quanta despesa suposa?

Equival entre el 8 i 15% de les factures anuals, que no és poc.

Què són les regletes i per a què serveixen?

Les regletes són adaptadors / allargadors que permeten connectar els teus aparells al corrent a través d'ells, i d'aquesta manera reduir la despesa que tenen els teus aparells electrònics en stand by.

 

 

Quins tipus de regletes hi ha?

- Amb interruptor: podràs apagar i encendre manualment al mateix temps, tots els aparells elèctrics que tinguis connectats al allargador. Pots apagar-los per les nits, o quan estiguis fora de casa o no els donis ús.

- Sense interruptor: amb Stand by intel·ligent: si disposes d'un eliminador de stand by pots reduir el consum considerablement, tot i que els aparells estiguin endollats, ja que poden detectar si els electrodomèstics no estan en funcionament i els desconnecten del tot perquè no segueixin consumint.

On les puc aconseguir?

Les pots aconseguir en qualsevol ferreteria, centres comercials, botigues que disposin de secció d'electrodomèstics / llar, o per internet.

10 trucs per estalviar en la teva factura de la llum!
Anterior

10 trucs per estalviar en la teva factura de la llum!

 Tenim permanència?
Següent

Tenim permanència?

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis