Com llegir el comptador digital.

Com llegir el comptador digital.

Cada vegada són més les persones que disposen del nou comptador de la llum digital, que des de 2010 està deixant enrere el comptador analògic, el de sempre. Està previst que a principis de 2019 el substitueixi definitivament, de la mateixa manera que van canviar les pel·lícules de VHS a DVD. El canvi de comptador, és totalment gratuït.

Es coneix també com un comptador intel·ligent, perquè és capaç de saber amb exactitud el consum diari, enviant les dades automàticament a la distribuïdora de manera precisa.

Quins són tots els avantatges del comptador digital?

  • Adéu a les lectures estimades. Una vegada estigui integrat el sistema de mer les teves factures seran 100% reals.Pagaràs únicament pel que consumeixis. Pots acomiadar-te de les estimacions que moltes vegades suposarien una despesa afegida innecessàriament.
  • Assistència eficaç i ràpida. Quan sorgeixi un problema en el teu punt de subministrament, s'identificarà i resoldrà més ràpidament.
  • Ajustar la potència còmodament. Si decideixes pujar o baixar la potència que tens contractada, es pot gestionar i realitzar tot a distància.
  • Sense paranys. Aquest tipus de comptadors estan monitorades i no poden ser trucats.
  • El coneixement és poder. Gràcies a la digitalització, controles a cada moment el teu consum elèctric avançant-te a les teves factures. Si saps el que aquestes gastant pots reduir el consum i és molt més fàcil estalviar.

Com puc entendre la lectura?

Hi ha una llum que emet el comptador, i és la que t'indica la informació del dispositiu. Per assegurar el tipus de model tens i com funciona, el més adequat és que contactis amb la teva distribuïdora i et proporcionin aquesta informació. De totes maneres, anem fer-te un resum per entendre els diferents tipus de comptadors intel·ligents. La lectura apareixerà sempre en la pantalla i la forma de llegir-la, serà lleugerament diferent segons la tarifa que disposis.

Aquestes dades són orientatives i poden variar segons el model de comptador.

  • Llum apagada. Sol significar que no hi ha consum elèctric.
  • Llum vermella fixa. Normalment vol dir, que el comptador s'ha bloquejat, ja que has superat la potència contractada. En altres casos, que no hi ha consum, quan han "saltat els ploms". Si això succeeix, veus al quadre elèctric i puja el diferencial. En cas de voler reiniciar el comptador de la llum, pots prémer durant uns segons el botó groc del comptador intel·ligent, o baixar el diferencial.
  • Llum vermella contínua. Està havent-hi consum normalitzat.
  • Llum parpellejant. Vol dir que el consum s'ha disparat.

Tarifes sense discriminació horària

2.0A (potencia >10 kW) o 2.1A (potencia 10≥15 kW)

Hi ha diverses opcions i hauràs d'anar prement repetidament l'únic botó que disposa al costat, fins que visualitzis el codi 1.81.1 o 1.18.0, i apareixerà el teu consum total en kWh des de l'inici de la instal·lació. Per tant, la qual cosa hauràs de fer és restar el consum que havies tingut des de la teva factura anterior, amb el consum que t'apareix en pantalla, que és l'actual. Et deixem una factura fictícia perquè ho visualitzis millor.

Si restem la lectura anterior (total de kWh que apareixien en l'última factura) amb la lectura actual (la que t'apareix en pantalla) obtindràs els kWh que has consumit des que es va generar la teva factura anterior.Tarifes amb discriminació horària

2.0DHA (potencia >10 kW) o 2.1DHA (potencia 10≥15 kW)

Si tens una tarifa DHA, el consum de cada període parpellejarà alternativament en la pantalla. La lectura del període punta correspondria a l'1.18.1 i la del període barri a l'1.18.2. Repetiràs exactament el mateix que hem descrit anteriorment, però amb el consum corresponent a cada període.

3.0A (potencia <15 kW)

Si tens contractats més de 15 kW, es mesuraran els 3 períodes corresponents d'energia activa, energia reactiva i de maxímetre. Per fer-ho fàcil i no embolicar-te amb mil explicacions innecessàries, anirem directament al gra. Busca els codis corresponents als kWh consumits que normalment seran 1.18.1, 1.18.2 i 1.18.3 i fes la mateixa resta que vam fer amb la resta de tarifes per a cada període.

Fins aquí l'explicació d'avui, esperem que t'hagi estat útil i entenguis una mica més com funciona el comptador digital, aprofitant aquesta informació per tenir un major control del teu consum.

 Què és el dipòsit de garantia?
Anterior

Què és el dipòsit de garantia?

El mercat regulat (PVPC) vs el mercat lliure.
Següent

El mercat regulat (PVPC) vs el mercat lliure.

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis