5 mites que circulen sobre l'electricitat.

5 mites que circulen sobre l'electricitat.

Hi ha un tipus de "coneixement popular" molt arrelat que sentim i ens ensenyen des de ben petits. Ho escoltem pel carrer, o a les nostres cases, a través de boques de familiars o amics, i solem adquirir sense qüestionar-nos ni tan sols si és veritat, o no. Nosaltres volem revelar-te alguns d'aquests "mites" que giren entorn de l'electricitat fent apologia al rigor científic, a l'empíric i el demostrable.

1. Les piles contenen càrrega elèctrica

Fals. Dins de les piles no hi ha electrons, ni electricitat. Són generadors portàtils que converteixen l'energia química en elèctrica. Obtenen l'energia a partir de reaccions químiques utilitzant electròlits que es guarden entre un elèctrode positiu i un altre negatiu.

2. La llum fluorescent és millor deixar-la encesa si és per poca estona, que no apagar-la i tornar-la a encendre.

Aquesta és una creença molt comuna, creient que si deixem encesa la llum, estalviarem més, que no si l'apaguem i la tornem a encendre. És veritat que reduirem la seva vida útil com més vegades apaguem i encenguem aquest tipus de llums, però no per deixar-les enceses estalviarem més en la nostra factura de llum.

3. Els generadors el que fan és crear energia

Cal ser precisos a l'hora de parlar per no deixar lloc a confusions. I és que, els generadors al contrari del que se sol pensar, no creen electricitat, el que fan és transformar l'energia mecànica en elèctrica.

4. Els aparells en "stand by" no consumeixen

Cada vegada la gent es va adonant més compte que aquesta és una creença errònia, deixar el televisor en stand by, o l'ordinador connectat en suspensió, pot suposar una despesa considerable en la nostra factura, que ens podríem estalviar, apagant-los del tot.

5. Canviar de comercialitzadora és molt complicat i és millor quedar-se en "la de tota la vida"

Cada vegada són més les persones que canvien de comercialitzadores de llum, perquè estan descontentes amb les pujades de preu imprevisibles que tenen les seves actuals companyies. És un simple tràmit que realitza la nova comercialitzadora, com quan decideixes canviar de companyia telefònica, ràpidament, sense talls, ni problemes.

Avui dia al mercat lliure hi ha una oferta molt gran, i és molt senzill canviar-se. Si encara no ets client de Lumisa i vols gaudir dels seus avantatges, pots fer-ho en 5 minuts des de la teva casa còmodament, començant així a beneficiar-te de tots els seus avantatges.

Experiments casolans: cotxe de joguina elèctrica.
Anterior

Experiments casolans: cotxe de joguina elèctrica.

 ICP: Què és i per a què serveix?
Següent

ICP: Què és i per a què serveix?

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis