Blog

ICP: Què és i per a què serveix?

 ICP: Què és i per a què serveix?

ICP: Què és i per a què serveix?


Llum Potència 0


El ICP és l'Interruptor de Control de Potència. Perquè entenguis què és, començarem fent una analogia senzilla. El ICP vindria a ser ara, el que eren en els comptadors analògics, els famosos "ploms" (fusibles) que "saltaven" i ens deixaven a les fosques sense corrent.

Els comptadors digitals estan a punt de deixar enrere a tots els comptadors analògics. En els nous comptadors, ja ve incorporat el ICP que és un sistema automàtic que talla el subministrament elèctric quan se supera la potència de la qual disposes. És a dir, és un mecanisme de seguretat que talla la llum quan hi ha més aparells elèctrics connectats alhora, dels quals la potència contractada pot abastar.

Què és la potència contractada?

En la teva factura de la llum apareix un terme que és la potència contractada, que es refereix a quants kW tens contractats en la teva tarifa, i quan el comptador detecta que superes aquesta potència, la qual cosa fa és tallar el subministrament. Per això, si això et succeeix molt sovint, el millor, és pensar a augmentar la potència amb la teva companyia.

Existeixen més raons per les quals pot saltar el ICP?

Si el ICP "salta" i no és per excés de potència, pot ser que tinguis algun electrodomèstic amb un cable trencat o defectuós i al moment d'intentar fer contacte, per la teva seguretat, el ICP s'encarregui d'apagar-ho.

Si l'interruptor de control de potència em talla la corrent com la restableixo?

Si t'has quedat sense corrent per un excedir-te en l'ús de la teva potència, és a dir, no és per causes externes (com un problema en la teva distribuïdora, un tall de llum per impagament, o un tall per obres, entre altres possibles raons.) i és pel ICP, el que has de fer és apagar algun dels electrodomèstics que estiguis utilitzant i restaurar el subministrament, baixant totes les palanques del quadre elèctric, i posteriorment tornant a pujar-les (perquè el teu comptador digital es reiniciï). Si no superes els kW contractats, aquest es restablirà amb normalitat.

Si has apagat els electrodomèstics que més consumeixen i reiniciat el sistema, i el problema segueix persistint, pot ser a causa que hi ha hagut un tall elèctric per una altra raó, amb el que pots buscar una factura de la llum, en el qual consta el telèfon de la teva companyia per cridar-la i esbrinar d'on procedeix la incidència.

És obligatori el ICP?

Com hem dit al principi, a Espanya els comptadors digitals estan substituint als antics, i està previst per a finals de 2018 ja estiguin tots canviats. Per tant, és una instal·lació obligatòria que hauran de tenir tots els immobles a partir d'aquesta data.

Els comptadors intel·ligents, que també es diuen així per les seves noves funcions, com poder controlar-lo a distància, en incorporar el ICP en ells, cuiden de la teva instal·lació elèctrica, prevenint si ocorren avaries o fallades, vetllant per la seguretat.

Esperem que t'hagi servit d'ajuda. Si tens dubtes sobre si la teva potència contractada és l'òptima, mira aquest article en el qual resolem els dubtes freqüents.


  • Compartir

Continua llegint

5 mites que circulen sobre l'electricitat
Anterior

5 mites que circulen sobre l'electricitat

Revelem el secret del quadre elèctric de la teva casa
Següent

Revelem el secret del quadre elèctric de la teva casa

×

Tens dubtes?

Resol els teus dubtes a través del nostre canal d'atenció al client.


O si ho prefereixes, telefona'ns al nostre telefono d'atenció al client totalment gratuït