Estalvia cada mes optimitzant l'ús dels teus aparells elèctrics.

Estalvia cada mes optimitzant l'ús dels teus aparells elèctrics.

Estàs fart de la factura desorbitada de la llum i sospites que existeix alguna manera d'estalviar, però no saps com?

Avui t'expliquem els millors trucs per començar a estalviar usant els teus electrodomèstics de la manera més adequada, creant hàbits que t'ajudin a pagar menys a final de mes. Hi ha algunes coses que podrien semblar òbvies, però que si les fas, marcaran la diferència.

Frigorífic

Està en el top 1 de major consum amb un 30%. Evidentment no t'aconsellarem que desconnectis la teva nevera, però sí que et donarem uns senzills tips perquè no gastis de més innecessàriament.

  • El súper truc estalviador:

1. Deixa d'obrir la nevera per quedar-te mirant-la fixament i decidir què picaràs. A més de ser un símptoma ansiós, això el que provoca és que la temperatura es desestabilitzi i gasti més en buscar restablir l'equilibri.
2. No posis el tupper de menjar calent acabat de fer a la nevera. Aquesta haurà de fer un esforç excessiu per refredar aquest menjar consumint més. Deixa-ho fora fins que es trobi a temperatura ambient i puguis guardar-ho.
3. Revisa que la nevera estigui en bones condicions, com pitjor funcioni, més consumirà.

Rentadora

  • El súper truc estalviador:

1. Recomanem usar programes de durada curta (estalvi 2x1: gasta menys aigua i menys energia) i al mínim de temperatura. Com més augmenti l'escalfor de l'aigua més gastarà.
2. Optimitzant les rentadores fent una plena amb tota la roba, que no diverses amb poca roba.

Assecadora

  • El súper truc estalviador:

1. Omplir completament el tambor, fer servir preferentment el programa d'assecat ràpid si disposem d'ell.
2. Finalment, utilitzar-la el menys possible, fent ús de l'estenedor, deixar assecar a l'aire lliure de tota la vida, tret que sigui totalment necessari.

Rentavaixella

  • El súper truc estalviador:

1. Emprar programes curts i temperatures baixes.

Ordinadors de taula i televisió

  • El súper truc estalviador:

1. Baixar la lluentor de la pantalla, en els ordinadors evitar el salvapantallas i utilitzar tons foscos de fons de pantalla, apagar en el cas de no utilitzar-los i MAI deixar en "stand by", perquè segueixen consumint.
2. Tenir desconnectat l'escàner, impressora, altaveus, etc. que no estiguem usant. (enllaç amb article stand by)
3. Si estàs pensant a comprar-te una televisió nova, les que incorporen la tecnologia LED consumiran substancialment menys que les pantalles de plasma.
4. Si utilitzes portàtil, deixa'l endollat només quan sigui necessari, encara que estigui carregat, si està endollat, segueix consumint.

Forn i vitroceràmica

  • El súper truc estalviador: Canviar els nostres hàbits per cuinar.

1. Utilitzar cassoles petites farà que consumeixi menys, ja que en utilitzar recipients grans trigarà més temps a escalfar-se.
2. Fer us de tapes per anar més de pressa, no oblidem utilitzar utensilis de cuina antiadherents i un pel d'oli perquè no s'enganxi el menjar.
3. Apagar el forn abans d'acabar la cocció i no obrir-ho per aprofitar la calor de l'ambient acabant-se de fer.
4. Fer més ús del microones, ja que aquest va més ràpidament, consumint menys.

Les llums:

  • El súper truc estalviador:

Aprofita al màxim la llum natural.

1. Canvia les teves bombetes normals per bombetes LED de baix consum. És una petita inversió per a un major estalvi a llarg termini.
2. Decora les teves parets i cortines amb colors clars, així necessitaràs menys il·luminació artificial.
3. Apaga la llum sempre que et desplacis d'un lloc a un altre de la casa. No té sentit que deixis la llum encesa de la cuina per anar a la teva habitació, encara que després hagis de tornar a la cuina, perquè pots reduir el teu consum apagant-la i no et portes més d'un segon.

Si encara no ho fas i tens en compte tots els consells que t'exposem aquí, estem segurs que la teva factura elèctrica es reduirà. Esperem que t'hagi estat útil. Si vols saber més formes d'estalviar llum, dóna-lis un cop d'ull a aquests articles del nostre blog: "10 trucs per estalviar en la teva factura de la llum", "Com estalviar amb la tarifa de discriminació horària", i "Baixar la potència per estalviar: sí o no?".

Baixar la potència per estalviar Si o no?
Anterior

Baixar la potència per estalviar Si o no?

 Com estalviar amb la tarifa de discriminació horària.
Següent

Com estalviar amb la tarifa de discriminació horària.

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis