Com estalviar amb la tarifa de discriminació horària.

Com estalviar amb la tarifa de discriminació horària.

En les comercialitzadores, ofereixen diferents tarifes segons el tipus de potència que es tingui contractada. La diferència principal que podem escollir en qualsevol tarifa ja sigui 2.0 (per a potències fins a 10 kW) o 2.1 (potències entre 10 i 15 kW) és si la volem amb discriminació horària. També tenim la 3.0 (en potències majors de 15 kW) que serà sempre amb discriminació horària.

Què vol dir això?

Que podem tenir una tarifa amb el mateix preu durant tot el dia (sense discriminació horària, 2.0A/2.1A), o, triar l'altra tarifa que disposa d'un cost variable en funció de l'hora que estiguem consumint.

Què és la discriminació horària (DHA)

Consta de dues tarifes diferents segons l'hora, el període Valle que és al voltant d'un 50% més barat i pots estalviar amb ell, juntament amb el període Punta que és sobre un 18% més car que el cost normalitzat.

 

En quines hores puc beneficiar-me de la tarifa DHA?

Si fem la major part del nostre consum durant les hores Valle (a partir de les 22 de la nit fins a les 12 del matí durant la majoria de l'any, o de les 23 a les 13 a l'estiu), aconseguirem estalviar una suma substancial.

Ara bé, cal anar amb compte amb el període Punta (10 hores repartides de 12 del migdia a 22 de la nit) de no utilitzar els electrodomèstics que més consumeixen (forns, rentadores, assecadores, rentavaixelles) i calefacció/aire condicionat freqüentment, perquè es veuran afectats en la nostra factura.

El període Valle consta de 14 hores, 4 més que el període Punta. En aquest últim, encara que són menys hores, generalment són les més demandades per la població, ja que abasten menjars i tardes, que és el moment que molta gent arriba a casa.

Com li trec el màxim partit a la DHA?

Si aconseguim fer el 60% del nostre consum durant el període Valle, fent el sopar i posant rentadores a la nit a partir de la 22, o al matí fent els menjars, passant l'aspirador, etc., abans de les 12.

Aquesta tarifa és per a mi?

És qüestió de valorar si el nostre temps és compatible i estem més a casa durant aquestes hores i podem adaptar-nos fent més ús del període Valle.

Per exemple, les persones que més estalvi tindrán i poden aprofitar molt la DHA són les que treballen fora tot el dia i arriben a les seves llars a la nit, o les persones que treballen/estudien a les tardes, i tenen els matins lliures.

Si no vivim sols, cal tenir en compte quants som a casa, i quins són els hàbits de consum freqüents i els seus respectius horaris, i que tots estiguin disposats adaptar-se una mica.

Llavors podré estalviar amb la DHA o no?

Si segueixes els consells que t'hem donat i estàs disposat a canviar hàbits de consum adaptant la major part d'aquest al període Valle, pots estalviar molt en la teva factura a final de mes. Hi ha estudis publicats que confirmen que si fem com a mínim el 30% de la nostra despesa en període Valle podem començar estalviar, i si el percentatge puja, l'estalvi també.

Si vols saber altres maneres d'estalviar que pots combinar amb discriminació o sense, mira la nostra secció "Estalvi" en el blog, que t'expliquem i aconsellem sobre totes les possibilitats que tens.

Estalvia cada mes optimitzant l'ús dels teus aparells elèctrics.
Anterior

Estalvia cada mes optimitzant l'ús dels teus aparells elèctrics.

Entén d'una vegada per sempre la teva factura de la llum!
Següent

Entén d'una vegada per sempre la teva factura de la llum!

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis