Perquè paguem el lloguer del comptador de la llum?

Perquè paguem el lloguer del comptador de la llum?

Què és el comptador de la llum?

El comptador de la llum és el dispositiu que mesura el consum d'energia elèctrica d'un circuit o un servei elèctric. Est és imprescindible ja que cada punt de subministrament ha de tenir un comptador perquè l'empresa comercializadora pugui facturar l'electricitat consumida.

Hi ha dos tipus de comptadors, els comptadors analògics així com els comptadors digitals. Quant als analògics, aquests no permeten la telemedida ni poden ser telegestionados, és per això que necessiten d'operari que vagi periòdicament a realitzar les lectures del mateix. Per això, a diferència dels primers, els comptadors digitals possibiliten una ràpida identificació d'avaries, així com una gestió de la mateixa sense que hagi d'acudir un tècnic. I com a punt clau, deixen enrere les lectures benvolgudes per donar pas a lectures reals del consum.

Per això, cada vegada són més els punts de subministrament que compten amb comptadors digitals, controlant així el teu consum elèctric i transparència en el cobrament. I per això, el Govern ha establert que abans del 31 de desembre de 2018, els comptadors hauran de ser digitals.

Propietat o lloguer. Quin és la millor opció?

El comptador es pot tenir en propietat i el seu cost variarà segons el model d'equip amb un preu mitjana de 100 euros. Dels quals, se li sumaran el cost d'instal·lació, costos administratius, així com de substitució en cas de futures avaries. No obstant això sempre és més recomanable llogar-ho ja sigui pel seu cost més baix, com pel fet que la distribuïdora tindrà l'obligació de la seva instal·lació, manteniment i substitució en cas d'avaria. A més, les tarifes del lloguer de comptadors de llum digitals són molt més baixes en comparació a la compra.

Quin es el cost del lloguer?

Però, quant paguem per aquest lloguer d'equip i control? En el supòsit en el qual no tinguessis el comptador en propietat, per poder gaudir de subministrament elèctric estaràs obligat al pagament de lloguer del comptador. Per això, el propietari de dita comptadora serà la distribuïdora, la qual exigirà el pagament del mateix a través de les factures emeses per les comercializadoras com la nostra.

Com veus, en la teva factura trobaràs detallat el cost del lloguer d'equip de mesura:

Les distribuïdores són les encarregades de la instal·lació, manteniment i reemplaçament en cas d'avaries sense cost addicional a l'establert per Llei. 

Els preus estan fixats pel Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital i està regulat per l'Ordre IET/1491/2013, d'1 d'agost, per la qual es revisen els peatges d'accés d'energia elèctrica per a la seva aplicació. Aquest cost ve establert normativament tenint en compte els costos d'instal·lació, d'operació i de verificació. 

Aquí us deixo una taula sobre els preus desglossats:

Com signar un contracte en línia en tres senzills passos
Anterior

Com signar un contracte en línia en tres senzills passos

Què és el bo social i qui pot accedir a ell?
Següent

Què és el bo social i qui pot accedir a ell?

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis