Canviarse a LUMISA en un contracte de lloguer. És possible?

Canviarse a LUMISA en un contracte de lloguer. És possible?

Si has llogat un habitatge i et preguntes si pots canviar-te a una altra companyia elèctrica, la resposta és que sí que pots. No obstant això, aquesta possibilitat ha creat una sèrie de dubtes sobre aquest tema. Com, és possible realitzar un canvi de companyia elèctrica? Ha de canviar-se el titular del subministrament en contractar amb una altra comercialitzadora? Quins documents són necessaris per al canvi de titularitat o de comercialitzadora?

Per això, en LUMISA, volem aclarir-te aquestes dubtes respecte el canvi de companyia en contractes de lloguer!

Si es tracta d'un lloguer a llarg termini, l'inquilí té l'opció de contractar el seu propi subministrament elèctric, en la comercialitzadora que més li convingui. 

La llei ens remet al Reial decret 1955/2000, d'1 de desembre, pel qual es regulen les activitats de transport, distribució, comercialització, subministrament i procediments d'autorització d'instal·lacions d'energia elèctrica. Mitjançant el qual defineix l'activitat de comercialització la qual serà desenvolupada per les empreses comercialitzadores degudament autoritzades, com LUMISA, que tenen la funció de vendre aquesta energia als consumidors qualificats sent aquest un titular tant físic com jurídic, establint un contracte personal. 

El contracte de subministrament és personal, i el seu titular haurà de ser l'efectiu usuari de l'energia, que no podrà utilitzar-la en lloc diferent per al que va ser contractada, ni cedir-la, ni vendre-la a tercers.art79

Per això, l'usuari d'aquesta energia, el qual serà el nou inquilí, haurà de ser el titular de la mateixa per a considerar-se així un consumidor qualificat. 

De la mateixa manera, la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d'Arrendaments Urbans, disposa que en tot cas:

Art. 20.3. Les despeses per serveis amb que compti la finca arrendada que s'individualitzin mitjançant aparells comptadors seran en tot cas de compte de l'arrendatari.

Per tant, si l'inquilí realitzés un canvi de titularitat seria el responsable del seu pagament, i de qualsevol eventualitat o situació d'impagament enfront de la comercialitzadora. És per això que si no es realitza un canvi de titularitat, si hi hagués algun problema o situació d'impagament el propietari seria el responsable d'aquestes incidències. 

Es determina una obligatorietat en aquestes lleis, conforme que la titularitat i el pagament del subministrament electro ha de recaure sobre l'usuari efectiu de l'energia, en aquest cas l'inquilí. No obstant això, si el lloguer és per a un període més aviat curt, no seria necessari realitzar un canvi de titularitat, sinó simplement un canvi del Compte Bancari. 

Passos a seguir per realitzar el canvi de comercialitzadora.

Aquest canvi ho podrà realitzar tant l'inquilí com el propietari arrendador del pis. Generalment s'aconsella que aquesta gestió la realitzi el nou arrendatari ja que així podrà facilitar les seves dades així com triar la Tarifa que més li convingui. 

Passos:

  1. 1. Nom complet i número CIF de l'antic titular.
  2. 2. Nom complet i número CIF del nou titular.
  3. 3. Codi CUPS, així com Potència contractada. 
  4. 4. Nou compte bancari per al càrrec de les factures.
  5. 5. Dades de contacte i un número de telèfon de contacte, així com correu electrònic. 

El procés és totalment gratuït en LUMISA, així com pot realitzar-se des de casa i gestionar-se via Telèfon o Correu electrònic enviant-nos les dades abans esmentades.

Què haig de fer si s'interromp el subministrament elèctric amb el nou comptador?
Anterior

Què haig de fer si s'interromp el subministrament elèctric amb el nou comptador?

 La factura de la Llum pujarà en 2019. Per què i que solucions proposen?
Següent

La factura de la Llum pujarà en 2019. Per què i que solucions proposen?

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis