Nikola Tesla, l'inventor en l'ombra de Thomas Edison.

Nikola Tesla, l'inventor en l'ombra de Thomas Edison.

Nikola Tesla va ser un dels grans inventors del Segle XIX, el qual va treballar per a Thomas Edison. No va ser un home reconegut ja que es van comercialitzar les seves patents per uns altres, com Thomas Edison i Guillermo Marconi.

Nascut a Croàcia i emigrat als Estats Units, on va treballar en la companyia de Thomas Edison a la Edison Machine Works. No obstant això, i a causa de disputes tant legals com tecnològiques la seva prometedora relació laboral es va veure truncada ja que no va rebre cap salari i en sentir-se enganyat va començar a treballar pel seu compte.

De la mateixa manera, va començar així la famosa “guerra dels corrents”, mitjançant la qual Tesla debatia sobre el corrent altern (CA) sent més fàcil de transportar, en contra del corrent continu (CC) que treballava a una potència de 100v i era difícil de convertir a altres voltatges de Thomas Edison. Tesla va posar èmfasi la ineficàcia i fallades de l'ús del corrent continu (CC).

Sent un gran inventor va deixar un gran llegat en el desenvolupament de l'electricitat, l'electromagnetisme i l'enginyeria moderna.

Un dels seus assoliments més controvertits va ser el primer transistor de Radio en 1896, ja que desgraciadament es conegui a Marconi per això. No obstant això, la Cort Suprema dels Estats Units en 1943 va reconèixer la contribució de Tesla sobre la de Marconi, encara que ja s'havia portat el Premi Nobel en 1909 Marconi. 

De la mateixa manera, va instal·lar la primera planta hidroelèctrica en les Cataractes de Niàgara en 1985, així com va descobrir la llum fluorescent, els raigs làser, les comunicacions Wireless, els sistemes de transmissió elèctrica sense cables, el control remot i la robòtica.

A més, existeix una llarga llista d'invencions de Tesla, entre altres.

  • 1. El sistema de llums elèctrics.
  • 2. La bugia per a encendre els motors d'explosió.
  • 3. El submarí elèctric.
  • 4. El control remot.
  • 5. La ràdio. 
  • 6. El motor termo-magnètic.

Tesla va ser un gran avanç per a la tecnologia, però sobretot per a la llum que coneixem avui dia. El sistema ideat per Tesla és el que des de llavors s'ha anat utilitzant en el món de la indústria, enginyeria i en els electrodomèstics.

Així que cada vegada que endollis el mòbil a carregar o posis el microones i et preguntis com és possible, tot és gràcies a Nikola Tesla i a la seva gran dedicació.

I si teniu més curiositat sobre l'inventor del corrent Altern, entre altres grans invents, us deixem l'enllaç de la pel·lícula "El secret de Nikola Tesla".

Donar-se d'Alta a Lumisa, Quina documentació em demanaran?
Anterior

Donar-se d'Alta a Lumisa, Quina documentació em demanaran?

Passos a seguir per a una Gestió d'Escomesa d'un nou subministrament.
Següent

Passos a seguir per a una Gestió d'Escomesa d'un nou subministrament.

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis