Quins electrodomèstics gasten més llum?

Quins electrodomèstics gasten més llum?

Si t'ha arribat alguna factura amb un cost elevat, i no entens el perquè, és possible que hagis consumit més energia durant aquest període de facturació. Per això, et donarem les claus perquè el teu consum no sigui elevat i d'aquesta manera reduir l'import del rebut de la llum.

La factura de la Llum es divideix en dos termes. El terme de potència, que és la potència contractada el qual és un preu fix, i el terme d'energia mitjançant el qual es quantifiquen el número de kWh consumits durant el període de facturació. Per tant, el preu de la teva factura dependrà dels kWh consumits en cada període de facturació.

Per a un estalvi òptim en la teva llar és molt important saber quanta energia consumeix cada electrodomèstic. Segons dades recollides de l'OCU (link) el consum anual d'un habitatge és de 9.922 kWh i la despesa és de 990 € anuals. Això sí, els habitatges unifamiliars consumeixen el doble d'energia que els pisos.

Quins electrodomèstics consumeixen més energia en la nostra llar?

No només tindrem en compte el consum en kWh que realitza cada electrodomèstic, sinó a més l'ús diari que li donem i la seva durada.

Una de les claus per a l'estalvi energètic en la nostra llar és invertir en electrodomèstics altament eficients. Ja que encara que la despesa a priori sigui major, a la llarga el veurem reflectit en la nostra factura de la Llum.

1. Frigorífic.
  • El frigorífic és l'electrodomèstic que més consumeix, representant el 30% de l'energia consumida en la teva factura de la Llum. Consumeix entre 500 A 1000 kWh. Si es tracta d'una nevera amb congelador incorporat, és el que més gasta en la nostra factura de la Llum. I la raó és que malgrat ser molt eficient, funciona les 24 hores del dia.

2. Vitroceràmica.
  • La Vitroceràmica és el segon electrodomèstic que més consumeix, ja que ronda els 2.200 kWh, sent el doble que un frigorífic, a diferència d'aquest, l'ús no és prolongat. No obstant això, la seva despesa pot representar més del 15% de la teva factura de la Llum. Estalviarem energia tapant els recipients de cocció, així com com més petit sigui el recipient menys energia consumirà.

3. Televisor.
  • El televisor és dels electrodomèstics que menys energia consumeixen, ja que es tracta de tan sols uns 100 kWh, no obstant això, el seu ús continu i més en estat Stan by fa que s'equipari a altres electrodomèstics de major consum. La despesa d'una televisió està entre el 12% i el 55%, depenent de la tecnologia de la pantalla i les seves polzades. La tecnologia LED consumeix un 25% menys que les tecnologias LCD. Per a estalviar energia serà imprescindible no deixar-ho en funció Estand By, és a dir, apagar-ho completament. Ja que en aquest estat pot consumir un 10% de l'energia en la factura.

4. Rentadora.
  • La rentadora l'11% de l'electricitat amb un consum de 1.200 kWh I 1.5000 kWh, sent un dels electrodomèstics de major consum energètic. No obstant això, i a diferència del frigorífic, no és necessari que estigui encès les 24 hores del dia, sinó en ocasions puntuals. Si volem reduir el consum energètic d'aquesta, haurem d'evitar programes de llarga durada, així com la utilització de temperatures elevades.

5. Forn.
  • El forn, encara que no sigui d'ús quotidià en molts casos, té una despesa energètica del 9%, amb un consum mitjà de 800 i 900 kWh. Això és pel fet que es dóna ús en poques ocasions, però en el moment en el qual se li dóna és un ús prolongat. Per a evitar esglais en les teves factures de la Llum, evita obrir-ho mentre estigui encès ja que cada vegada que es fa es malgasta un 20% de l'energia acumulada, així com apagar-ho abans i així aprofitar la seva calor residual.

6. Calefacció elèctrica.
  • La calefacció a l'hivern consumeix un 9% del consum total de la teva factura de la Llum. És per això, que hauràs d'evitar deixar-la encesa durant un llarg període d'hores així com aïllar l'habitatge mitjançant l'ús de teixits, tals com catifes i cortines gruixudes.

7. Microones.
  • El microones consumeix entorn dels 800 i 900 kWh, sent molt semblant a la despesa energètica del forn. En alguns casos, pot suposar un consum del 7% del total dels electrodomèstics.

8. Rentavaixeillas-
  • El rentavaixella ostenta una despesa del 6% d'energia en la teva factura de la Llum amb un consum d'al voltant 1.000 kWh. No obstant això, dependrà cada cas segons el nombre de persones que visquin en aquest domicili i la freqüència d'ús. És per això, que si són pocs serà sempre millor rentar a mà.

9. Asecadora.
  • Quant a l'assecadora, sol utilitzar-se més en l'època hivernal, per això, té una despesa energètica del 3%. És un dels electrodomèstics que menys consumeixen en la nostra llar.

10. Aire condicionat
  • L'aire condicionat té un consum d'uns 170 kWh. En època estival sol produir-se un augment d'aquest, és per això que opta sempre per un aparell eficient. Evita deixar-ho encès durant un llarg període de temps, així com donar-li ús nocturn.

Que ocorre amb aquells que estan en estat de “estand by”.

Segons l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) entre el 7€ i el 10 € del consum energètic de la teva llar pertany a la despesa en Estand by.

La funció de “Estand By”, és a dir, la manera en espera està present en molts dels aparells elèctrics que tenim en la nostra llar. Segons un estudi del Laboratori Nacional de Lawrence Berkeley (LBNL) va determinar que entre un 10 i un 20% de l'energia consumida mensualment procedeix dels aparells elèctrics que es mantenen en funció de “Estand by”.

El microones, a més de suposar una despesa energètica en el seu ús quotidià, també consumeix si està apagat, implicant un consum de 4 W cada hora, fins i tot fins a 25 W si es deixa la porta oberta.

Encara que el televisor no estigui en funcionament, si ho deixem amb el pilot vermell pot arribar a consumir uns 6 W cada hora.

L'ordinador d'escriptori és un dels aparells elèctrics que més energia gasten, ja que en manera hibernació consumeixen al voltant de 21 W a l'hora, i si està encès i amb la pantalla apagada pot arribar fins als 70 W l'hora.

L'ordinador portàtil en manera “Estand by” pot consumir uns 16 W, així com 9 W per hora que consumeix si es manté endollat.

Els aparells de música quan es mantenen endollats poden arribar a consumir uns 14 W per hora, encara que estiguin apagats.

Les cafeteres elèctriques poden arribar a consumir més d'1 W per hora si les deixes endollades.

Una Videoconsola té una despesa de 4 W a l'hora comptant només l'aparell. No obstant això si es deixa en manera “llesta per al seu ús” pot arribar als 20 W.

  

Evita deixar el carregador del mòbil endollat ja que d'aquesta manera continua consumint energia.

Les regletes que porten incorporats diversos endolls també consumeix. Per això, intenta comprar aquelles que disposin d'interruptor d'encès i així únicament utilitzar-la quan sigui necessari.

 

En Lumisa sempre volem el millor per a tu, i a manera de resum et donarem uns consells útils que faran que disminueixi la teva factura de la Llum!

 Comprar electrdomèstoics amb una qualificació energètica A. 
 No deixar aparells elèctrics en funció "standby". Desendollar-los quan no els donem ús. 
 A l'hivern aïllar ek teu habitatge amb teixits gruixuts, catifes o cortines gruixudes. 
 A l'estiu, encendre l'aire condicionat durant un curt període de temps i tancant totes les portes i finestres. 
 Utilitzar programes curts i en fred en la rentadora, aixií com omplir-la al màxim.
 Mantneir el congelador net, i la nevera a una temperatura entre els 3 i els 7 graus. 

 

Icons made by Freepik from http://www.flaticon.com
Lectura estimada, el perquè i com solucionar-la.
Anterior

Lectura estimada, el perquè i com solucionar-la.

 Penalització per excés de la potència contractada.
Següent

Penalització per excés de la potència contractada.

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis