T'aniràs de viatge? Apaga els electrodomèstics que no usis.

T'aniràs de viatge? Apaga els electrodomèstics que no usis.

Si aquestes vacances i decideixes sortir uns dies a la platja o la muntanya, tingues en compte que la teva casa continua consumint energia encara que la teva no estiguis a casa.  Encara que estiguis fora, i no utilitzis l'electricitat, alguns electrodomèstics i aparells electrònics continuen consumint.

Per això, et contem que electrodomèstics consumeixen energia innecessàriament, i així la teva factura de la llum no tindrà un cost més elevat. 

Què apagar?

L'aire condicionat.

No és necessari mantenir l'aire condicionat encès durant la teva absència, és per això que el recomanable és pagar-lo. 
Calefactor d'aigua. 

Si el teu calefactor és a gas, posa-ho en manera automàtica, sense necessitat d'apagar-ho del tot. Per contra, si disposes de termo elèctric, i et vas més d'una setmana podràs apagar-ho estalviant-te fins a un 25% d'energia. Una vegada tornis de les teves vacances recorda que hauràs de tornar-ho a encendre almenys una hora abans de dutxar-te. 

Nevera.

La nevera consumeix al voltant del 30% de l'electricitat de la teva llar.  Si t'aniràs de vacances durant una temporada llarga, un mes o més, i no tens molts aliments en ella, pots optar per desendollar-la, deixant la porta oberta per a impedir males olors i així el consum serà nul. No obstant això tingues compte que perdràs tots els aliments que puguis tenir en ella. 

Però, si tens molt menjar i no vols malgastar-la i et vas durant uns dies, el recomanable és posar el termòstat en la posició de menys frio possible, estalviant així un 6% de l'energia per cada grau que es pugi. 

Què desendollar?

Encara que no ens adonem, disposem de molts aparells que consumeixen sense estar en ús. Aquests electrodomèstics i aparells en manera espera, o standby, suposen fins a un 11% del total d'electricitat que consumis a l'any. A més, si utilitzes regletes amb interruptor, serà molt més pràctic, perquè únicament hauràs d'apagar-la totes les regletes abans de sortir de casa. 

Aparells electrònics amb fonts d'alimentació.

El més recomanable és que desendollis els ordinadors, equips de música, carregadors de mòbil que estiguin connectats a través d'una font d'alimentació. 

Aparells en manera standby.

El televisor, reproductors de DVD, rellotges d'alarma, ràdios o qualsevol aparell amb control remot mai està del tot apagat. Si té una llum LED encesa continua consumint energia. Bastarà amb apagar-los i desendollar-los. 

Petits electrodomèstics.

Aparells com a torradores, màquines de cafè, microones hauran de ser desendollats perquè no gastin energia innecessàriament. 

Rentadora i assecadora.

Si la teva rentadora o assecadora compta amb un temporitzador digital continuaran consumint energia. Per això, el recomanable és desendollar-los.

Quant costa canviar la potència contractada?
Anterior

Quant costa canviar la potència contractada?

Com combatre l'onada de calor i estalviar en la teva factura de la llum.
Següent

Com combatre l'onada de calor i estalviar en la teva factura de la llum.

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis