Sense sortir de casa, a Lumisa t'ajudem a resoldre alguns dubtes sorgits arrel el COVID-19

Sense sortir de casa, a Lumisa t'ajudem a resoldre alguns dubtes sorgits arrel el COVID-19


A causa de la crisi sanitària pel COVID-19, i decretant-se l'estat d'alarma, ens preocupem per vosaltres i hem habilitat sistemes de teletreball per a garantir el subministrament de llum i l'atenció adequada.

És per això que, per a prevenir i controlar l'epidèmia, hauríem de quedar-nos a casa, per la qual cosa el subministrament elèctric és essencial i no pot faltar. Per això, no us preocupeu a quedar-vos a casa, perquè a Lumisa podem gestionar tot el treball via telemàtic.

Donem resposta a algunes preguntes que puguin sorgir durant el període de quarantena.

HABITATGES


Si faig quarantena a casa, la factura d'electricitat serà més cara que abans?

Si durant l'estat d'alarma et quedes a casa, el consum elèctric naturalment serà major. Per això, per a estalviar en la nostra factura, recomanem als clients amb tarifes amb discriminació 2.0DHA i 2.1DHA que realitzin el major consum (com la rentadora, forn, etc.) durant el període més barat (VALL) que va des de les 10 de la nit fins a les 12 del migdia.

No obstant això, els clients amb tarifes 2.0A i 2.1A no disposen de discriminació horària, on el preu és el mateix en tots els moments del dia. Però els clients de Lumisa poden estar tranquils ja que, malgrat els augments de preus en el 2020, els preus de l'electricitat de Lumisa continuen sent els mateixos que el 2019.

Per què de sobte salten els ploms quan estem tota la família a casa?

Quan estem tota la família durant el període d'estat d'alarma, tots els membres estan utilitzant electricitat al mateix temps: en Pep està mirant la televisió, la María s'està assecant el cabell, en Manel està passant l'aspiradora, a més amb la rentadora posada en marxa i l'Ana està planxant la roba; en aquest moment és possible que de sobte et quedis sense llum. Això és pel fet que s'estan utilitzant massa electrodomèstics al mateix temps i no hi hagi potència suficient per a això. La potència que ha contractat suposa una limitació de la quantitat d'electrodomèstics que pot utilitzar alhora, és a dir, quan s'excedeix el límit de la potència contractada, saltaran els ploms.

En aquest cas, pots optar per evitar l'ús simultani de molts electrodomèstics o, per descomptat, també pot comunicar-se amb nosaltres per a augmentar la potència. El personal de Lumisa primer verificarà la potència màxima que pot sol·licitar el seu subministrament i, si hi ha marge per a augmentar la potència, podem ajudar-lo amb la sol·licitud de canvi de potència.

NEGOCIS


Si he tancat el meu negoci, haig de donar-me de baixa?

No recomanem que es doni de baixa si ha tancat el negoci per l'estat d'alarma, ja que, si desitges donar-te d'alta més tard, té un cost regulat en el Reial decret 1995/2000 d'1 de desembre que seran cobrats per la teva distribuïdora a través de Lumisa (drets d'accés i drets d'enganxament), on aquests costos es calculen per cada kW contractat.

Si no vols pagar solament la potència contractada sense haver consumit energia, pots contactar amb el personal de Lumisa per a ajudar-te a calcular, comparar i veure quina opció és més rendible.

Si no em dono de baixa, quin és el meu cost fix?

El terme de potència es factura diàriament pels kW contractats pel preu unitari independentment si existeix consum o no. El preu del terme de potència sent 30 dies al mes, sense incloure l'IVA i el lloguer d'equip de mesura, és de:

  • - Igual o menor que 10 kW: 3,4743€/mes
  • - De 10 kW a 15 kW: 3,8148€/mes
  • - Superior a 15 kW: 3,4959€/mes (període punta); 2,09754 € / mes (període pla); 1,39836 € / mes (període vall)

Si vol reduir la potència contractada durant el cessament del negoci, es reduirà també el cost fix mensual i l'informem que, durant aquesta crisi excepcional, es permetrà disminucions de potència amb independència que hagin realitzat modificacions durant l'últim any i posteriors augments després de la normalització de la situació.

A Lumisa t'ajudem i t'informem que Lumisa no cobrarà la gestió de la mateixa en les disminucions de potència que se sol·licitin durant l'estat d'alarma. La modificació de la potència i/o tarifa contractada comporta uns costos regulats pel Reial decret 1995/2000 que seran reflectits en la següent factura amb Lumisa. Te'ls enumerem aquí.

Si estàs valorant canviar la potència per a reduir el cost de la potència contractada però no saps quant estalviaries ni quant pagaries, usa la nostra calculadora.

Si el meu equip de mesura es troba dins del meu negoci tancat, l'Empresa Distribuïdora estimarà el meu consum elèctric?

Si el teu comptador no és digital o de telegestió, és a dir, si és analògic, és probable que l'Empresa Distribuïdora estimi el teu consum elèctric. En aquest cas, si us plau, informi a Lumisa i digui'ns quan va tancar el seu negoci perquè puguem fer un seguiment més aproximat del seu consum.
 

Mesures de prevenció

Des de LUMISA ENERGÍAS, S.L. ens adherim a les recomanacions realitzades per part del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, així com del Govern Espanyol en relació amb l'epidèmia de coronavirus COVID-19.

Per això, hem habilitat sistemes de teletreball protegint la salut i seguretat dels nostres empleats atès el compliment dels nostres compromisos i reforçant-se les opcions telemàtiques i online.

Et recomanem realitzar les teves gestions online o per telèfon:

- A través del nostre correu electrònic atcliente@lumisa.es

- Trucant al nostre telèfon gratuït 900 811 473

- T'animem a registrar-te en l'Àrea Client de Lumisa per a realitzar gestions en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. A més, podràs activar fàcilment la teva factura en format PDF i així rebre tota la informació sobre el teu consum directament en el teu correu electrònic.

- O a través del nuestre Wechat habilitat, ID: lumisaeu (633333839)

Noves tarifes de Llum en 2020. Com serà la nova factura?
Anterior

Noves tarifes de Llum en 2020. Com serà la nova factura?

#TotsSumem. State Grid Corporation of China ens encarrega distribuir Mascaretes Solidàries
Següent

#TotsSumem. State Grid Corporation of China ens encarrega distribuir Mascaretes Solidàries

Truca al 900 811 473 o et truquem quan vulguis